Helhetslösningen gjorde affären

Tidigare i höst levererade vi en skräddarsydd anläggning till fjärrvärmeverket vid VME (Västra Mälardalens Energi & Miljö AB) i Köping. Det handlade om installation av tre transportskruvar och en utjämningsskruv för att forsla aska från en pelletsanläggning. Den tidigare lösningen var dyrbar och ett arbetsmiljöproblem med tunga lyft. VME hade sedan en tid tillbaka sökt en helhetsleverantör för projektet.

Helhetslösningen gjorde affären

- Som en liten aktör hade vi problem att hitta en pålitlig leverantör och någon som var villig att ta helhetsgreppet. Vi började lyssna runt bland kolleger och i branschen och tre av varandra oberoende personer föreslog Wevik Maskin, berättar Robin Erneby, produktionschef Fjärrvärme.

Projektet omfattade, förutom tillverkning av fyra transportskruvar, ombyggnad av en container. För att fördela askan och undvika att en hög bildas under inloppet monterades en utjämningsskruv i en påbyggnad på containern.

Sista fasen i installationen hos VME

- Det första mötet med Wevik kändes bra från början. De var engagerade och hade viljan att lösa vårt problem och de tog entreprenadrollen vilket var otroligt skönt. Vi behövde bara beskriva den önskade funktionen, avslutar en nöjd Robin Erneby.

Martin Brunnberg, ansvarig för konstruktionen:
- Projektet var i viss mån en utmaning, det var mycket att hålla i huvudet. Sådana här projekt är roliga, att få använda både teknik och kreativitet för att nå en lösning. Jag vill också passa på att tacka Robin och VME för förtroendet och bra samarbete under projektet.

Mats Blåder, VD Wevik Maskin:
- Med en förstärkning av två nya tekniska säljare, som är konstruktörer i grunden och med en bred verkstadserfarenhet, har vi ökad kapacitet och kompetens för att ta fram helhetslösningar i större utsträckning. Vi monterar på plats så det enda kunden behöver göra är att trycka på startknappen.

VME (Västra Mälardalens Energi & Miljö AB) är ett kommunalt bolag som ansvarar för fjärrvärme i Köpings och Arboga kommun samt gator, vägar, trafik, vatten och avlopp, parker och naturområden i Köpings kommun.

Åk till toppen